Hiusten pesukerrat

Miten valita sampoo?

Ekologisia sampoita on monenlaisia. Miten niistä voi valita omansa?

Kannattaa miettiä mitä sampoolta haluaa ja millaiset omat hiusten pesu- ja hoitorutiinit sinulla on. Pesetkö usein vai vain 1-2 kertaa viikossa? Rasvoittuvatko hiuksesi helposti? Käytätkö muotoilutuotteita? Ovatko hiuksesi kuivat, ehkä kiharat vai sileät ja liukkaat? Kaikki nämä seikat vaikuttavat sampoon valintaan.

Pääsääntöisesti kuiville ja vaurioituneille hiuksille valitaan kosteuttavia ja korjaavia tuotteita, joissa on usein esimerkiksi öljyjä lisäämässä hoitavuutta. Kannattaa kuitenkin lähteä miettimään asiaa hiuspohjan kannalta ensimmäisenä. Jos haluat pestä usein ja hiuspohjasi rasvoittuu hieman, hoitava ja jäntevyyttä palauttava sampoo sopii sinulle jatkuvaan käyttöön. Jos taas haluat pidentää pesuväliä hieman ja saada hiuksiin volyymia ja ilmavuutta, kannattaa valita pesevämpi sampoo, jossa on vähemmän öljyjä.

 

Rasvoittuvatko hiuksesi helposti? Ja siksi peset usein?

Talirauhanen on jostakin syystä yliaktiivinen ja sen toimintaa pitäisi hieman hillitä. Välillä kannattaa antaa hiuspohjan rasvoittua ihan reilusti. Sitten se pestään jopa hyvinkin öljyisellä sampoolla. Jos pestään liian voimakkaalla sampoolla, viedään liikaa tärkeää talia pois hiuspohjasta, jolloin talirauhanen tuottaa taas enemmän. Siksi miedompi ja hoitavampi sampoo toimii paremmin. Tälle prosessille tulee antaa aikaa.

 

Käytätkö muotoilutuotteita?

Mahdollisesti hiuslakkaa joka päivä? Siinä tapauksessa on parempi pestä hiukset muotoilutuotteista hieman useammin ja tällöin sampoo voi olla pesuteholtaan hieman miedompi, jotta hiuspohjaa ei pestä liikaa.

 

Onko sinulla hilsettä tai jokin muu hiuspohjan epätasapainosta kertova ongelma?

Tällöin kannattaa valita tasapainottava sampoo ja antaa vaahdotuksen yhteydessä sampoon vaahdon levätä hiuksissa ja hiuspohjassa vähän aikaa. Tällöin vaikuttavat aineet rauhoittavat ja hoitavat hiuspohjaasi.

 

Pesetkö ympäri vuoden samalla sampoolla?

Kuten myös iho, vaatii hius kosteuttavammat tuotteet talviaikaan kun ilma on kuivempi. Lämmityslaitteet työpaikalla, kotona ja autossa kuivattavat hiusta ja niistä saattaa tulla sähköisemmät. Tällöin tarvitset erilaisen sampoon joka auttaa säilyttämään kosteustasapainon hiuksissa ja hiuspohjassa. Kylpyhuoneessa tulisikin olla pari erilaista tuotetta. Sampoo sähköisemmille ja kuivemmille hiuksille sekä pesevämpi ja ryhdistävämpi sampoo niille hetkille, kun hiukset tuntuvat veltommilta. Aivan kuten ihon hoidossa, kun iho on kuiva, annamme sille kosteutta ja kun se rasvoittuu enemmän, keskitymme puhdistamaan sitä hellävaraisesti.

 

Treenaatko kenties usein?

Hikisen treenin jälkeen tulee helposti tunne, että hiukset olisi pakko pestä. Näin ei välttämättä ole. Oletko kokeillut huuhdella hiukset hyvin? Huuhtelu kannattaa myös viimeistellä viileällä vedellä. Tätä kannattaa oikeasti kokeilla! Jos kuitenkin ehdottomasti haluat pestä hiukset hikitreenin jälkeen, valitse pesuteholtaan hyvin mieto sampoo.

 

La Cordier Shampoot ja hoitoaineet

La Cordier Shampoot ja hoitoaineet

La Cordierin valikoimasta löydät yllä kuvatut tuotteet helposti. Ohjeet pätevät myös muihin ekologisiin hiusten pesutuotteisiin.

La Cordierin sampoovalikoiman löydät osoitteesta https://ecosalonamla.fi/kauppa/