Negaatiomarkkinointi kielletty kosmetiikassa

Negaatiomarkkinointi kielletty kosmetiikassa

Tässä linkki Tukesin sivuille tiedotteeseen:

https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kosmetiikan-markkinointivaittamiin-liittyvaa-ohjeistusta-on-tarkennettu

 

Lyhyesti: Ei sisällä -väittämiä ei saa enää kirjoittaa purkkien kylkeen eikä käyttää mainonnassa. Jos kyseessä on EU:ssa hyväksytty kosmetiikan raaka-aine, ei voida nostaa negatiivisia väitteitä markkinoinnissa esille. Esimerkiksi ”ei sisällä parabeeneja” on tällainen väittämä.

Tämä on mielestäni hyvä ja huono juttu. Luonnonkosmetiikassa vältetään monia perinteisessä kosmetiikassa yleisesti käytettäviä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit tietenkin ohjaavat kuluttajaa. Merkintä sertifikaatista purkin kyljessä kertoo paljon. On myös olemassa paljon luonnonkosmetiikaksi luokiteltua kosmetiikkaa, monesti pieniä merkkejä, jotka eivät ole halunneet sertifikaattia ostaa. Mistä kuluttaja sitten tietää mitä ostaa?

Inci-nimien lista kosmetiikkapakkauksen kyljessä voi vaikuttaa melkoisen heprealta kuluttajan silmissä. Sieltä tunnistetaan muutama termi, mutta kaikki ei välttämättä aukea. Kauneudenhoitoalan ammattilainen on tässä oikea henkilö neuvomaan. Oma mielipiteeni on, että kannattaa ehdottomasti kysyä tuotteesta ja raaka-aineista ammattilaiselta eli kosmetologilta, kampaajalta tai estenomilta.

Entä se mainitsemani hyvä asia? Mielestäni tämä on hyvä asia siksi, että ammattilaisetkin joutuvat päivittämään tietojaan. On hyvä, että kuluttajat kyselevät tuotteen ominaisuuksista sekä raaka-aineista. Ammattilainenkin pysyy ajan hermoilla ja kuluttaja saa ajanmukaista tietoa. Win win!!