Öljy ravitsee hiuksia ja hiuspohjaa

Kylmempien kelien saapuessa ihomme ja hiuksemme kuivuvat. Pakkaskeli on tietysti yksi syypää, mutta toinen on ilmanvaihto. Käännämme lämmityksen tietenkin isommalle kotona, työpaikalla ja autossa. Lämmin puhallus siis lisääntyy ja se voi kuivattaa ihoamme ja hiuksiamme.

Moni tuskailee kuivan ja hieman kutisevan hiuspohjan kanssa. Hiukset myös sähköistyvät (raivostuttavan) paljon. Apu tähän voi löytyä keittiöstä.

Keittiöstäsi varmasti löytyy oliivi-, rypsi- tai kookosöljyä? Tai ehkä muitakin kasviöljyjä? Voit käyttää näitä taltuttamaan kutinaa ja kiristävää tunnetta hiuspohjassasi. Suosittelen kuitenkin käyttämään luomulaatuista, niin ruokaan kuin iholle.

Miten tehdä öljyhoito?

Öljyhoito kannattaa toteuttaa hiusten pyykkipäivänä eli silloin kun muutoinkin ne pesisit. Valitse käytettävä öljy (Vaaleahiuksisen kannattaa huomioida, että oliiviöljy saattaa jättää vihreää sävyä hiukseen!). Levitä öljyä kauttaaltaan hiuksiin sekä hiuspohjaan. Voit esimerkiksi hieroa hiuspohjaa samalla hieman. Hiukset kannattaa myös kammata hyvin läpi, jotta levität varmasti myös pituuksiin öljyä.

Jos hiuksesi ylettävät kiinni, kannattaa ne kiinnittää ylös klipsillä tai parilla pinnillä. Voit kääriä hiusten suojaksi pienen pyyhkeen tai vaikka pipon, joka saa likaantua öljystä. Nyt voit antaa öljyn vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. On myös mahdollista antaa öljyn olla hiuspohjassa yön yli.

Huomioitavaa hiustenpesussa hoidon jälkeen

Pura paketti hiuksistasi ja kastele hiukset huolellisesti. Ota sampoota normaali määrä (1tl), pyöräytä sitä hieman käsissäsi ja vaahdota hiukset. Käy tarkasti läpi koko hiuspohja. Tässä tapauksessa täytyy myös vaahdottaa poikkeuksellisesti latvat, jotta öljy saadaan pois. Huuhtele sampoo suurpiirteisesti ja toista vaahdotus uudelleen huolellisesti. Käsittelyn jälkeen et välttämättä tarvitse hoitoainetta. Tosin, jos hiuksesi ovat hyvin takkuiset, voit laittaa hoitoainetta hieman latvoihin.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kiristävä tunne hiuspohjassa heltiää varmasti. Voit tehdä öljyhoitoja hiuksillesi niin usein kuin haluat.