Savi hoitaa ja puhdistaa

Savea löytyy tuolta ulkoa pelloilta. Se on se monille tutuin muoto savesta. Se ei kuitenkaan ole sitä savea, jota käytetään kosmetiikassa.

Savi on tuttu raaka-aine monille myös kasvonaamioista. Markkinoilla on ollut monia ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita, joiden vaikuttavana aineena on ollut savi, muodossa tai toisessa. Savi on kuitenkin jo yksinään hyvin hoitava elementti, jolla on monta erilaista vaikutusta. Sitä voidaan käyttää ihonhoidon lisäksi hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Savilaatuja on erilaisia ja eri värisiä. Kaikki savet puhdistavat hiusta ja ihoa, mutta joillakin on myös hyvin rauhoittavia ominaisuuksia ja niillä voidaan tukea hiusten kasvua ja hyvinvointia. Ratkaisuja löytyy niin hentoihin väsyneisiin hiuksiin, kuin voimakkaasti rasvaisiin tai paksuihin hiuksiin.

Savella voidaan kuoria hiuspohjaa kuolleesta ihosolukosta. Tämä helpottaa usein ärsytyksiä hiuspohjassa, varsinkin savipuhdistuksen jälkeen tehtävän kosteutuksen kanssa. Hiuspohjasta tulee elastisempi. Hoito kannattaa toistaa muutaman viikon välein ylläpitävänä hoitona hiustenhoitorutiinissa.

Savihoito kannattaa myös tehdä, kun siirtyy käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Tällöin saadaan hiuksiin ja hiuspohjaan kerrostuneet rasva-aineet puhdistettua pois. Tämä tekee hiuksista kevyemmät ja jäntevämmät. Ne myös nousevat helpommin omien kasvusuuntien mukaan. Se helpottaa siis huomattavasti, jos olet kärsinyt litteistä, päätä pitkin makaavista hiuksista!

Savea voi myös käyttää pesuaineena sampoon sijasta. Jos siis haluat puhdistaa hiuspohjaa ja hiusta, mutta et halua käyttää tensidejä sisältäviä sampoita, ota savi mukaan hoitokuvioihin! Koska savi imee itseensä rasvaa eli hiuspohjan talia tässä tapauksessa, voit tehdä puhdistuksen sillä sampoon sijaan. Se vie hieman enemmän aikaa, mutta käsittelyä ei tarvitse uusia niin usein kuin sampoopesua.

Savea voi myös lisätä sampooseen. Tällöin pesusta tulee huomattavasti puhdistavampi, ikään kuin syväpuhdistava. Vaahdon kannattaa antaa odotella hiuksissa 5-10 minuuttia ennen huuhtomista. Tällöin savi pääsee tekemään tehtävänsä.

Ekokampaajan kannalta savi on todella monipuolinen työväline ja se sopii monenlaisten hiuspohjan ongelmien hoitoon. Jokaiseen tapaukseen valitaan tilanteen mukaan sopiva savi.

Savihoito on helppo tehdä myös kotona. Saat siitä nämä jo edellä mainitut edut ja kuntoutat hiuspohjasi vähitellen toimivammaksi.

Tässä hieman kuvia savipuhdistuksesta. Ensimmäisessä kuvassa näkyy lähtötilanne. Hiuspohjassa on hilseilyä sekä ihan kovia rupimaisia kohtia, jotka muistuttavat hieman vauvan karstaa.

Tässä kuvassa savimassaa on jo levitetty hieman tyvialueelle. Tässä tapauksessa savi levitettiin vain tyveen, koska puhdistustarve oli vain siellä. Savi voidaan viedä myös pituuksiin ja latvoihin asti tarpeiden mukaan.

Hiuspohja savihoidon jälkeen. Hiuspohja on silmin nähden tasaisempi ja puhtaampi. On normaalia, että pientä hilseilyä jatkuu pari päivää savihoidon jälkeen. Sitten tilanne normalisoituu ja yleensä kutinat ja ärsytykset vähenevät.